Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Sevgi İzi Projesi tanıtıldı.

Kadirli Kadınlar Meclisi Başkanı Emel Erkayıran Sevgi İzinin, Alzheimer ve zihinsel engelli vatandaşların kaybolmasını önlemek ve kolayca bulunmalarını sağlayacak bir proje olduğunu belirtti.
Kadirli Kadınlar Meclisi Başkanı Emel Erkayıran, Düziçi Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya gelerek, Alzheimer ve Zihinsel engelli bireylerin kaybolmasını önleyen veya kolayca bulunmasını sağlayan Sevgi İzi projesini anlattı.
Proje tanıtım toplantısına Kadirli Kadınlar Meclisi Başkanı Emel Erkayıran, Düziçi Meslek Yüksekokulu Müdürü Selim Serhan Yıldız ve üniversite öğrencileri katıldı.
Ünlü TV sunucusu Müge Anlı ve ekibi tarafından hayata geçirilen Sevgi İzi Projesi hakkında bilgiler veren Erkayıran, “Zihinsel engelli olan, Alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan vatandaşların bulunmasını kolaylaştırmak amacıyla Müge Anlı ve ekibinin hayata geçirdiği bir hizmettir. Sevgi İzi hizmeti sadece kaybolma riski olan kişilere (zihinsel engelliler, yaşlılar) için uygulanmaktadır. Sevgi İzi hizmeti sadece kaybolma riski olan kişilere (zihinsel engelliler, yaşlılar) ücretsiz uygulanmaktadır. Diğer kişilerden ücret talep edilebilir. Yakınlarının kaybolmasından endişe eden ailelerin Sevgi İzi başvurusunda bulunabilmesi için iletişim adres ve telefonlarıyla http://www.benibuldular.com/ sayfasına başvurup formu doldurması gerekiyor. Siteden kendilerine bir numara verilecek. Örneğin, 104 no. Bu numara kaybolmasından endişe edilen kişinin sol bileğinin üzerine işlenecek. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi olacak” dedi.
Böyle bir projenin öncüsü olduğu için Anlı’ya teşekkür eden Erkayıran; “Her yıl Sevgi İzi projesini düzenlerken böylesi bir durumla karşılaşacağımızı hiç tahmin etmezdim. Uzun zamandır yaşamadığım güzel duyguları 19.12.2022 tarihinde Osmaniye Düziçi Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle yaşadık. Müge Anlı Hanıma ne kadar teşekkür etsek eksik kalır. Hiçbir plaket bu başarıya yeterli gelemez” ifadelerini kullandı.
Düziçi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden 20 gencin Sevgi İzi Projesi hakkında çalışma yapmalarından duyduğu sevinci ifade eden Erkayıran; “Yüksekokul öğrencilerinden Tuğçe Doğan ve beraberinde 20 arkadaşıyla Sevgi İzi konusunda bir çalışma yapmak istediklerini bizden de bu konuda destek istediğini belirtti. Elbette bu gençlerin bu kadar güzel bir projeyi tanıtma çabalarına duyarsız kalamazdım. Hemen kabul ettim ve yanıma Kadirli Kadınlar Meclisi üyelerimden Hülya Karaoğlu ve Meftune Tenekeci Hanımları alarak Düziçi’ne gittim. Kadirli Belediye Başkanlığına ve Belediye personeli Ahmet Gürlek Beye destekleri için teşekkür ederiz. Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serhan Yıldız Beye ve Müdür yardımcısı Fatih Gürel Beye öğrencilere verdikleri destekler için, bizleri de mükemmel bir şekilde ağırladıkları için çok teşekkür ederiz. Tuğçe ve arkadaşlarının çalışmalarının her anında yanında olduğu için danışman öğretmen Büşra Soydemir Hanımı tebrik ederiz. Başarılı gazeteci ve televizyoncu Müge Anlı Hanımın Türkiye’de başlattığı kaybolma riski yüksek tüm vatandaşların kolayca bulunmasına yönelik mükemmel SEVGİ İZİ projesini en güzel şekilde anlatmaya çalıştık. Ünvanlarını sadece faydalı olmak adına kullanan eşsiz kadın iyi ki varsın. Başarılı bir bilgilendirme toplantısı oldu. Gözleri parlayan gençlerin, bu projenin yayılmasına yönelik verdikleri çabalar çok önemli. Eminim projenin sahibi Müge ANLI Hanım eserinin emin ellerde olduğuna çok mutlu olacaktır. Son olarak yaşadığım sürece Allah aklımı başımdan almadığı sürece tüm faydalı projelerini bulunduğum her platformda yaymaya ve onun yanında olmaya çalışacağım” konuşmasını noktaladı.
Kadirli Kadınlar Meclisi