Osmaniye Devlet Hastanesi Sibel Tosyalı Çocuk Oyun ve Öğrenme Merkezi, Çocuk Servisinde çocukların iyileşme sürecini daha keyifli hale getirmek, onların moralini yükseltmek ve tedavi süreçlerini biraz daha renklendirmek amacıyla hizmet veriyor.
Geleceğin teminatı olan çocukların sağlıklı büyüme ve gelişmesini desteklemeyi amaçlayan Merkezin faaliyetlerinin koordinasyonu için İl Sağlık Müdürlüğü ve Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü ile protokol yapıldı.
Merkezde çocukların fiziksel ve zihinsel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak etkinlikler ve oyunlar koordineli bir şekilde yürütülmeye başlandı.
Osmaniye Devlet Hastanesinde hizmet vermeye başlayan Çocuk Oyun ve Öğrenme Merkezini Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Turgay Uzun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Alparslan Dayangaç, İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Kara, Sağlık Müdürlüğü ve Hastane yöneticileri ziyaret etti.
Sağlık İl Müdürü Dr.Ahmet Kara, yaptığı açıklamada, merkezde çocuk sevisinde tedavi gören 0-14 yaş hastaların konforunu yükseltmek, verilen sağlık hizmetinin kalitesini arttırmak için çalıştıklarını kaydetti.
Kara, “Bu kapsamda çocuk hastalarımız için hastane ortamının stresini üzerinden atabileceği ve rahatça oynayabileceği, oynarken eğleneceği ve öğreneceği bir alan oluşturduk. Biliyoruz ki hastanede yatarak tedavi olmak hem çocuk hem de aile için zorlu bir süreçtir. Bizler de çocuklarımız için bir oyun odası oluşturarak onların psikososyal ihtiyaçlarının karşılanması ve tedavi süreçlerinin desteklenmesini amaçladık” diye konuştu.

Haber Merkezi