Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, depremde hasar gören 133 yıllık Envar-ül Hamit Camii’nin aslına uygun restore edildiğini söyledi.
Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı kontrollüğünde restorasyon çalışmaları devam eden Envar-ul Hamit Camiinde incelemelerde bulundu.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler sonrası, Osmaniye’de 267 camiden 115’i yıkıldı. Şehir merkezindeki tarihi özelliğe sahip ve Büyük Camii olarak bilinen Envar-ül Hamit Camii de hasar gördü.
Cevdet Sunay Caddesi’nde, 1890 yılında 4 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olan 3 bin kişi kapasiteli, taş duvar örmeli ve beton çatılı caminin minaresi tamamen yıkılırken, alanı içerisinde bulunan Müftülük misafirhanesi, toplantı salonu, şadırvan, su kuyusu, tuvalet ve şehitlik de hasar görmüştü.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Yılmaz, tarihi caminin aslına uygun bir şekilde restore edildiğini söyledi.
Vali Yılmaz, “Tarihi Envar-ül Hamit Camimiz 6 Şubat depremlerinde büyük zarar gördü, duvarlarında yıkılmalar oldu, minaresinde büyük bir zarar oluştu. Ama şu an da onarımı devam ediyor. Camimiz aslına uygun bir şekilde inşa edilecek ve güçlendirilecek. Vatandaşlarımızın hizmetine bir an evvel sunulması için de gayretle çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Haber Merkezi