Osmaniye’de 77.Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında, göğüs hastalıkları çalışanlarına yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Verem Savaş Dispanseri Koordinatörü Dr. Cumali Coşanoğlu, Devlet Hastanesi salonunda düzenlenen seminerde yaptığı açıklamada, katılımcılara teşekkür etti.
Her yıl ocak ayının ilk Pazar günü ile başlayan haftanın "Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası" olarak değerlendirildiğini kaydeden Coşanoğlu, hafta boyunca Verem hastalığı konusunda toplum ve hastalar, hasta yakınları, toplu yaşam alanlarında yaşayanlar öncelikli olmak üzere kurum ve kuruluşlara ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik bilgilendirmeler yapıldığını kaydetti.
Daha sonra Osmaniye Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzman Dr. Yakup Can Topal, verem ve etkeni, nasıl oluştuğu, teşhis ve tedavi basamaklarının yanı sıra korunma ve bulaşma yolları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Seminere İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ersin Peker, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Ender Erikan, Kadirli İlçe Sağlık Müdürü Dt.Ayşe Bozkurt, Verem Savaş Dispanseri Derneği Temsilcileri ve sağlık personelleri katıldı.

Haber Merkezi