Osmaniye’de okulların tatil edilmesi, Kurban Bayramının da sona ermesinin ardından 2023 Yaz Kur’an Kursları başladı.

Kent merkezlerindeki camilerin Kur’an Kurslarına kayıt yaptıran öğrenciler, 6 hafta sürecek Yaz Kur’an Kursu eğitime başladı.

Selahaddin Eyyubi Camisi İmam Hatibi Murat Yılmaz, kayıtları devam eden kursa 300 öğrencinin gelmesinin beklediğini belirtti.

Yaz Kur’an Kursunda öğrencilere, Kur’an-ı Kerim okumanın yanı sıra temel dini bilgilerinde verildiğini ifade eden Yılmaz, “Kursumuzda çocuklarımıza namaz surelerini, dualarını ezberlemeyi, dinimize ait temel bilgiler öğretmeyi, peygamber efendimizin hayatından kesitleri aktarmaya gayret ediyoruz. Milli ve manevi değerlerimizi de çocuklarımıza sevdirerek öğreteceğiz. İlk haftanın sonunda gerçek sayıya ulaşabiliyoruz. Kayıtlarımız devam ediyor bugün itibariyle 160 kadar kız erkek öğrencimizin kaydı gerçekleştirildi. Yani bu rakamın 300’e ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Yılmaz, camide sosyal faaliyetlerin de oldukça yoğun olduğunu anlattı.

Yılmaz, şöyle devam etti:
“Camimizde milli ve manevi içerikli sosyal, kültürel etkinliklerimiz mevcut. Örneğin dinimizin direği olan namazla ilgili camimizde sürekli yapmış olduğumuz bir namaz yarışması adı altında “beş vakit namazımı camiyi de kılıyorum” yarışması var. Yine geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz kitap okuma yarışması. Ödüllü bu yarışmalarımız. Bununla birlikte bilgi yarışması, yaz Kur'an kursu boyunca öğrencilerimize anlatmış olduğumuz Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırlamış olduğu ders kitaplarından burada anlatmış olduğumuz bilgilerden test usulünde yirmi soru üzerinden bir bilgi yarışması yapıyoruz ve yine çocuklarımızı ödüllendiriyoruz. Bunun dışında hadis ezberleme yarışmamız var. Ama günlük olarak da çocuklarımızda eğlenceli, kısa oyunlarımız, böyle drama tarzında olan oyunlarımız, eğlencelerimiz, yarışmalarımız mevcut ve çocuklarımız hem eğleniyorlar, hem öğreniyorlar, hem de kursu ve camiyi sevmeye, sevdirmeye gayret ediyoruz inşallah” diye konuştu.

Öğrenciler de Yaz Kur’an Kursuna başladıkları için mutlu olduğunu belirtti. Haber Merkezi