Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) öğrenci topluluklarından Google Devoloper Student Club tarafından teknoloji tutkunlarını bir araya getirmek amacıyla ‘‘DevFest Osmaniye 2023’’ buluşması gerçekleştirildi.
OKÜ Google Developer Student Club tarafından düzenlenen "DevFest Osmaniye 2023" etkinliği, teknoloji meraklılarını bir araya getirdi.
OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi'nde gerçekleştirilen etkinlik, yazılım geliştiricilerden öğrenciler ve akademisyenlere kadar geniş bir katılımcı kitlesi tarafından ilgiyle takip edildi.
Türkiye’de ilki 2013 yılında düzenlenen ve teknoloji meraklılarına, yazılım geliştiricilere, öğrenciler ve akademisyenlere yönelik olarak sunumlar, paneller ve sosyal ağ oluşturma fırsatları sunan etkinliğe, bu yıl OKÜ ev sahipliği yaptı.
Etkinliğin konukları arasında yer alan Siber Güvenlik Mühendisi Erdinç Tandoğan, Türk Telekom Ar-Ge Müdürü Selami Çiftçi, Android Geliştirici Caner Türe ve Yazılım Mühendisi Murat Mirgün Ercan, katılımcılara teknoloji, inovasyon, yazılım geliştirme ve kariyer konularında kapsamlı sunumlar gerçekleştirdi.
Etkinlik programında yer alan mobil teknolojiler, Android uygulama geliştirme, Ar-Ge’de algoritma odaklı yazılım geliştirme, web güvenliği ve modern web teknolojileri konularına dair sunumlar, ilgiyle takip edildi.
Teknoloji tutkunlarını ve uzmanları bir araya getirerek etkileşimde bulunma imkanı sunan etkinlik, katılımcılara kariyerlerini şekillendirmelerine ve hedeflerini belirleme noktasında da rehberlik etti.
Google sponsorluğunda, OKÜ Google Devoloper Student Club tarafından koordine edilen etkinlik sayesinde, farklı şehirlerden gelen pek çok katılımcının yanı sıra öğrenciler, akademisyen ve idari personel de yeni teknolojileri öğrenme fırsatı buldu.

Haber Merkezi