Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, TEKNOFEST 2023 Akıllı Ulaşım Yarışmasında Osmaniye’den 8 takımın finalist olduğunu açıkladı.
Takımları kutlayan Albak, ilimizin en iyi şekilde yarışmada temsil edileceğini söyledi.
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Osmaniye’den 8 takımın Teknofest 2023 Akıllı Ulaşım Yarışmasında finalist olmasının önemli olduğunu ifade etti.
Albak; “Ulaşımın teknolojik olarak iyileştirilmesine yönelik proje fikirleri sunan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, bu alandaki sorunlara dikkat çekerek çözüm önerileri sunmak için çalışmalarını sürdürmektedirler. Bu tür yarışmalar, gençlerimizin teknolojik gelişmelere ve yeniliklere olan ilgisini artırmakta ve onları bilim ve teknoloji alanında başarılı olmaya teşvik etmektedir. Osmaniye'den TEKNOFEST 2023 Akıllı Ulaşım Yarışması'na katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar dileriz” dedi.
Ülke genelinde 50 finalistin yer aldığı Akıllı Ulaşım Yarışmasında 8 Takım Osmaniye’ den katılacak. Ulaşımda yaşanılan problemlere teknolojik çözümler arayan takımlarımızın okulları ve danışman öğretmenleri ise şu şekilde; Merkez/ Atatürk Ortaokulu- Sedat Gündoğan Merkez/ Mahmut Ali Kirmit İlkokulu- Şaban Kök, Merkez/ Mamure Ortaokulu- Şaban Kılavuz, Kadirli/ Hardallık Ortaokulu- Oğuzhan Safiyeoğlu, Sumbas/ Kızıl Ömerli Ortaokulu- Münevver Odabaşı, Toprakkale/ Şehit Süleyman Danacı İmam Hatip Ortaokulu- Gamze Uyduran, Merkez/ Mehmet Akif Ersoy MTAL- Ahmet Asker, Bahçe/ Gevher Nesibe MTAL- Harun Güler.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü